Ce este o Casă pe parter?

O Casă pe parter reprezintă o locuință concepută pe un singur nivel, fără existența unor etaje suplimentare. Acest tip de construcție este caracterizat de absența scărilor interioare și a nivelurilor multiple, oferind un mediu de locuit simplu și accesibil. Casa pe parter este adesea apreciată pentru practicitatea sa, oferind o soluție comodă pentru diverse categorii de persoane, precum vârstnici sau cei cu mobilitate redusă.

Prin eliminarea treptelor și a diferențelor de nivel, o casă pe parter oferă acces facil și fără obstacole în întreaga locuință, facilitând astfel mișcarea și eliminând provocările asociate cu scările. Această opțiune de locuit poate integra diverse facilități, cum ar fi băi și bucătării adaptate pentru accesibilitate, transformând casa într-un spațiu prietenos și funcțional pentru toți locuitorii.

Sustenabilitate Ambientală 100%
Acces ușor la Spațiu Exterior 99%
Design Flexibil 99%
Siguranța și Securitate 99%
Pot fi construite în orice anotimp 99%

Tipuri diferite de case pe parter

Descoperă Frumusețea și Funcționalitatea Casei pe Parter

Casa pe parter reprezintă o formă de locuință care oferă o serie de avantaje, axându-se pe confort și accesibilitate. Construită pe un singur nivel, această tipologie de casă elimină treptele și nivelurile multiple, oferind un mediu rezidențial facil și prietenos, perfect adaptat atât familiilor tinere, cât și persoanelor în vârstă sau cu mobilitate redusă.

Cu un design practic și eficient, casa pe parter poate varia în stiluri arhitecturale, de la tradițional la modern. Principalele sale caracteristici includ economii energetice, acces facil la spațiul exterior și adaptabilitate la nevoile specifice ale locuitorilor.

Indiferent dacă este vorba despre o casă ranch, un bungalow cochet sau un design modern, casa pe parter reprezintă o opțiune atractivă pentru cei ce apreciază simplitatea, funcționalitatea și o atmosferă de trai primitoare.”

Avantaje Case pe Parter

 • Accesibilitate Universală

  Casa pe parter oferă un mediu de locuit prietenos pentru toate categoriile de vârstă și pentru persoanele cu mobilitate redusă, eliminând barierele asociate cu treptele și nivelurile multiple.

 • Adaptabilitate la Diverse Nevoi

  Casele pe parter sunt mai ușor de adaptat la nevoile specifice ale locuitorilor, oferind flexibilitate în amenajare și permitând personalizări pentru a satisface schimbările de stil de viață.

 • Siguranță și Securitate

  Un singur nivel al casei facilitează implementarea sistemelor de securitate, iar accesul mai simplu poate contribui la o mai bună supraveghere și protecție a locuinței.

Dezavantaje Case pe parter

 • Limitări de Spațiu Utilizabil

  Casele pe parter pot avea o suprafață mai mare de teren necesară pentru a oferi aceeași cantitate de spațiu utilizabil ca și casele cu etaje multiple, ceea ce poate fi o problemă în zonele cu teren limitat.

 • Posibile Probleme cu Intimitatea

  Datorită lipsei de niveluri suplimentare, casele pe parter pot avea o mai mică separare între spațiile private și cele comune, ceea ce poate afecta intimitatea locuitorilor.

 • Limitări în Privința Priveliștii

  În zonele urbane sau suburbană, o casă pe parter poate avea vizibilitatea obstrucționată de clădiri înalte din jur, limitând astfel priveliștea și expunerea la lumina naturală.

Alternative la Case pe Parter

Există diverse alternative la casa pe parter, fiecare cu propriile sale caracteristici și beneficii. Iată câteva alternative comune:

Mansardă sau Etaj Suplimentar:
Adăugarea unui nivel suplimentar sub acoperiș, cum ar fi o mansardă, poate crește spațiul utilizabil al casei fără a ocupa un teren suplimentar. Aceasta este o opțiune eficientă în zonele cu teren limitat.

Casă Modulară sau Mică:
O casă modulară sau mică oferă un design compact și eficient din punct de vedere al spațiului. Aceste case pot fi adesea personalizate și sunt ideale pentru cei care doresc un mod de viață mai minimalist sau portabil.

Casă cu Mansardă:
Similară cu o casă cu etaje, casa cu mansardă are un nivel suplimentar sub acoperiș, oferind spațiu adițional și, în același timp, menținând o înălțime mai mică a clădirii.
Fiecare alternativă are propriile sale avantaje și dezavantaje, iar alegerea depinde în mare măsură de preferințele personale, nevoi și condițiile locale.

 

 

 

 

Recenzii Cataraga Architects

Ce spun clienții noștri pe Google Business Profile

Nicolae Babin
Nicolae Babin
2022-07-07
Very professional team, delivered the project in time. Provided us a lot of advices.
Pavel Dolghieru
Pavel Dolghieru
2021-09-02
CTRG Architects has been a quality organization to partner with as a subcontractor. Team members are well organized and clear on the expectations needed to meet their customers' needs. All communications are timely and very professional...look no further you want to work with this team!
Andrei Gura
Andrei Gura
2021-09-02
Am avut o experiență inedită în procesul de proiectare a casei noastre. Echipa CTRG Architects au venit cu soluții și abordări care au depășit asteptairile noastre dar care sau încadrat în bugetul și timpul estimat. Professional design #ctrg_architects
Marian Cristian Labus
Marian Cristian Labus
2021-08-13
Am rămas super mulțumiți de serviciile și ideile celor de la CTRG Architects. Soluția estetică și funcțională care au propusă ne-a schimbat stilul de viață! Va mulțumim!
Anatol Malancea
Anatol Malancea
2021-08-12
Very creative and professional team with extensive local and international expertise. Kudos!
Denis Cojemeachin
Denis Cojemeachin
2021-08-08
Настоящие профессионалы в своем деле. Мы остались очень довольны. Команда CTRG спроектировала для нас дом мечты! Особенное восхищение вызывает внимание к деталям на каждом процессе проектирования. Очень ответственные ребята относительно сроков исполнения заказа. Спасибо!

Contactează-ne

Forma de contact:​

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu