Casa eficientă termic

Ce este o casă eficientă termic?

În contextul creșterii continue a costurilor energiei și al preocupărilor legate de mediu, eficiența termică în construcții a devenit o prioritate.

O casă eficientă termic nu este doar o modalitate de a reduce facturile de utilități, ci și un pas important în protejarea mediului. Conceptul de eficiență termică înseamnă capacitatea unei locuințe de a menține o temperatură confortabilă în interior, minimizând pierderile sau câștigurile de căldură. Aceasta se realizează prin diverse metode și tehnologii, toate având ca scop optimizarea consumului de energie.

Izolația este esențială într-o casă eficientă termic. Materialele izolatoare de calitate superioară, instalate în pereți, acoperiș și podele, reduc transferul de căldură între interior și exterior.

 

Izolație 100%
Timp rapid de executie 99%
Genereaza un consum redus de energie electrica 99%
Design Orientat către Eficiență 90%
Reducerea Facturilor la Energie 90%

TIPURI DIFERITE DE CASE EFICIENTE TERMIC

Case Pasive

Casele pasive reprezintă o abordare inovatoare în domeniul arhitecturii și construcțiilor, punând un accent deosebit pe eficiența energetică și confortul locativ. Acest tip de construcție se concentrează pe crearea unui mediu de locuit care necesită foarte puțină energie pentru încălzire și răcire, reducând astfel atât costurile, cât și impactul asupra mediului.

Principiul fundamental al unei case pasive este izolarea termică de înaltă performanță. Pereții, acoperișul, podelele și fundațiile sunt proiectate pentru a minimiza pierderea de căldură, folosind materiale izolatoare de calitate superioară. Izolația nu doar că previne pierderea de căldură pe timp de iarnă, dar și menține răcoarea în interiorul casei în timpul verilor călduroase.

 În același timp, casa pasivă este proiectată pentru a preveni supraîncălzirea în timpul verii, utilizând umbrire strategică și ventilație naturală.

Case Sustenabile

Casele sustenabile reprezintă o abordare revoluționară în domeniul construcțiilor, punând accent pe eficiența energetică, utilizarea resurselor regenerabile și minimizarea impactului asupra mediului. Această filozofie de design își propune să creeze locuințe care sunt nu numai eficiente din punct de vedere energetic, dar și armonioase cu mediul înconjurător.

Un aspect cheie al caselor sustenabile este eficiența energetică. Aceasta se realizează prin izolație de înaltă calitate, ferestre eficiente energetic și un design inteligent care maximizează utilizarea luminii naturale și a ventilației. Sistemele de încălzire și răcire sunt adesea bazate pe tehnologii regenerabile, cum ar fi pompele de căldură, panourile solare și turbinele eoliene. Aceste sisteme nu numai că reduc costurile de funcționare, dar și emisiile de gaze cu efect de seră.

.

Avantaje Case Eficiente Termic

 • Reducerea Costurilor de Energie

  Casele eficiente energetic sunt proiectate pentru a minimiza necesarul de energie pentru încălzire, răcire și iluminat. Acest lucru se realizează prin izolație de calitate, ferestre eficiente și sisteme de încălzire/răcire avansate. Pe termen lung, aceasta duce la economii semnificative în ceea ce privește facturile de utilități.

 • Confort Crescut

  Eficiența energetică se traduce printr-un control mai bun al temperaturii și umidității în interiorul casei. Izolația eficientă și etanșeitatea aerului mențin o temperatură constantă, evitând fluctuațiile neplăcute și curenții de aer. Aceasta crește confortul locativ în toate anotimpurile.

 • Impact Pozitiv asupra Mediului

  Prin reducerea consumului de energie, casele eficiente energetic contribuie la scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră și a poluării. Folosirea energiilor regenerabile și a materialelor sustenabile în construcții susține de asemenea un stil de viață mai ecologic și responsabil față de mediu.

Dezavantaje Case Eficiente Termic

 • Costuri Inițiale Mai Ridicate

  Construcția unei case eficiente energetic poate fi mai costisitoare inițial, datorită materialelor de izolație de înaltă calitate, ferestrelor performante și tehnologiilor avansate de încălzire și răcire. Aceste costuri inițiale pot fi un dezavantaj pentru unii constructori sau cumpărători.

 • Complexitatea Proiectării și Construcției

  Realizarea unei case eficiente energetic necesită un nivel mai ridicat de planificare și expertiză. Proiectarea trebuie să ia în considerare orientarea casei, amplasarea ferestrelor, tipurile de materiale și sistemele tehnologice, ceea ce poate complica procesul de construcție.

 • Posibile Limitări în Design

  Pentru a atinge un nivel înalt de eficiență energetică, pot exista anumite restricții în ceea ce privește designul arhitectural. De exemplu, dimensiunea și amplasarea ferestrelor sau grosimea pereților pot fi limitate, afectând astfel estetica și posibilitățile de personalizare a casei.

Alternative la Case Eficiente Termic

casa modulara

Când vine vorba de locuințe eficiente din punct de vedere energetic, există mai multe alternative la casele tradițional eficiente termic. Aceste alternative pot oferi soluții adaptate diferitelor nevoi și condiții, combinând sustenabilitatea cu confortul modern.

O opțiune populară sunt casele modulare sau prefabricate. Acestea sunt construite în fabrici și asamblate pe locul final, ceea ce reduce semnificativ timpul de construcție și deșeurile materiale. Multe dintre aceste case sunt proiectate cu eficiență energetică în minte, având izolație de calitate și sisteme de încălzire eficiente.

Casele mobile sau rulotele rezidențiale sunt o altă alternativă. Deși mai mici în dimensiune, acestea pot fi surprinzător de eficiente din punct de vedere energetic, datorită dimensiunilor reduse care necesită mai puțină energie pentru încălzire și răcire.

De asemenea, mobilitatea lor oferă flexibilitate în alegerea locației și adaptabilitate la diferite medii.

 

Recenzii Cataraga Architects

Ce spun clienții noștri pe Google Business Profile

Nicolae Babin
Nicolae Babin
2022-07-07
Very professional team, delivered the project in time. Provided us a lot of advices.
Pavel Dolghieru
Pavel Dolghieru
2021-09-02
CTRG Architects has been a quality organization to partner with as a subcontractor. Team members are well organized and clear on the expectations needed to meet their customers' needs. All communications are timely and very professional...look no further you want to work with this team!
Andrei Gura
Andrei Gura
2021-09-02
Am avut o experiență inedită în procesul de proiectare a casei noastre. Echipa CTRG Architects au venit cu soluții și abordări care au depășit asteptairile noastre dar care sau încadrat în bugetul și timpul estimat. Professional design #ctrg_architects
Marian Cristian Labus
Marian Cristian Labus
2021-08-13
Am rămas super mulțumiți de serviciile și ideile celor de la CTRG Architects. Soluția estetică și funcțională care au propusă ne-a schimbat stilul de viață! Va mulțumim!
Anatol Malancea
Anatol Malancea
2021-08-12
Very creative and professional team with extensive local and international expertise. Kudos!
Denis Cojemeachin
Denis Cojemeachin
2021-08-08
Настоящие профессионалы в своем деле. Мы остались очень довольны. Команда CTRG спроектировала для нас дом мечты! Особенное восхищение вызывает внимание к деталям на каждом процессе проектирования. Очень ответственные ребята относительно сроков исполнения заказа. Спасибо!

Contactează-ne

Forma de contact:​

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu